attention plizzz!!

Monday, October 2, 2017

DoD.(Dobi oh Dobi) 1

Hari tu kecoh pasal dobi muslim. Pada aku, isu ni tak sepatutnya menjadi isu. Benda simple je, tak perlu kecoh2.

Hal ni, takde kena mengena dengan racist atau tak. Hello, ramai je orang bukan melayu yang beragama Islam. Kiranya ada option kot, untuk orang  Islam. Sooo, siapa muslim nak lebih yakin boleh je pergi dobi ni.

Untuk non muslim, you all boleh je pergi ke dobi2 lain. Banyak lagi kedai2 dobi yang korang boleh pergi. Tak perlu timbulkan isu tersebut. Sedia maklum Malaysia negara sebuah negara Islam. Jadi please respect.

Tak lama kemudian ada pulak gambar yang menunjukkan seorang lelaki memegang  seekor anjing sambil mengunakan khidmat dobi. Dari segi yang aku faham ialah sesuatu itu menjadi najis jika, ada warna,bau, rasa sama ada  salah satu sifat je yang ada ataupun ketiga2 sekali.
...
To be continue...