attention plizzz!!

Friday, January 25, 2013

t'kejut mak...



assalamualaikum...
nak share something ni..
semalam nurul adalah chat dgn seorang member ni
kat satu laman sesawang sosial..
da lama jugaklah x jumpa..

em..sejak lepas spm tu da x jumpa da..
dkt dua tahun la jugak kan?
cam biasalah kan nurul ni friendly orangnya so tegurla dia..

so, tanya la khabar dia.. kat mn study.. amek kos apa..
ala.. soalan-2 basiclah kan..
kat mana study tu rahsia lah k
nurul pun ckp la nurul stdy kat pmm.
 amek kos elektrik.
ni di antara p'bualan nurul dgn dia,



pada mulanya, nurul ikotkan jelah kan..
al-maklumlah kwn dari sklh rendah ni
walaupun x berapa rapat. tp nurul kenal dia ni
budak cm mn..
orangnya baik, pemalu suka senyum walaupun kadang-2
mulut cam mulut caleki sikit tapi hati baik
bak kata hamba ALLAH tu aka kawan baik nurul,
mulut  jahat tapi hati baik..

tapi bila dia cakap nurul..

    

macam-2 nurul rasa, bila nurul baca ayat p'tama tu..
masyaALLAH,
ni ke budak yg nurul kenal beberapa tahun lepas?
ni ke budak yg pemalu tu?

wei, kawan, mana perasan malu kau???\
kenapa kau nak samakan nurul dengan kawan-2 kau..??
ingat maruah aku semurah-2 tu ke??
wei, kereta myvi pun mhal la.

TOLONGLAH!!! JANGAN SAMAKAN NURUL
DENGAN DIAORANG..

nurul datang sini nk belajar benda baik wei..
x t'lintas kat fikiran nurul nk buat
benda-2 tu sebelum tiba masanya....

kalau kau t'baca ni, lantaklah apa yg kau fikirkan
tentang nurul, kolot ke, poyo ke, kekampungan ke...
janji nurul dengan prinsip, agama nurul..

nurul lagi memikirkan apa yg masyarakat pandang kat nurul,
dari apa pandangan kau...
dan yg paling penting nurul jaga agama nurul..
walaupun nurul tak berapa pandai bab-2 agama ni
tp insyaALLAH, orang-2 di sekeliling nurul
menjaga nurul, membimbing nurul serta menasihatkan nurul
dari buat-2 benda bodoh cm ni..     

dahlah time sekolah kau x pernah ada no fon nurul,
tetiba je bagi no fon kau, nak suh contact
kau nak share ke benda-2 yg kau pernah buat?

maafkan nurul, nurul bukan x nak contact kau..
tapi nurul tak kuat, takut nurul akan t'jebak dalam benda-2 cm ni..
we can be a friend but not close like
past

wahai, kawan b'taubatlah kau.... nurul hanya mampu mendoakan kau
supaya kau tidak t'lambat untuk insaf.. amin

notakaki:warna feveret nurul **** ...harap itu hanya fikiranku.. dan kau tak maksudkan apa yg kau tanya nurul k..

bersihkan hati + jiwa dengan banyakkan selawat dan zikir

  







2 comments:

sakurasue said...

sokong sgt2 kptsn nurul tuu. kita kene pndai pilih kwn, kalau blh jauhkn diri dr org mcm tu. yelah kann kita sedar diri kita ni x sekuat mana..sokong u! ^_^

Nurul Nawal Nabilah Syawalia said...

@sakurasue

thanks.. ^_^.. kdg-2 t'pkir jugak kenapa mereka-2 di luar sana sanggup melakukan perkara tu..